سایبان

تاریخچه سایبان

مصر و سوریه را میتوان اولین تمدن های دانست که برای اولین بار استفاده از سایبان را آغاز کردند. مهمترین کاربرد سایبان در آن زمان استفاده از آن برای مغازه ها و خانه ها بود. همچنین حصیرهای بافته نامی بود که در ابتدا برای سایبان به کار گرفته می شد.

نقش اصلی سایبان ها ایجاد تجمعات انسانی بود. سایه ی ایجاد شده به وسیله ی سایبان فرصت مناسبی بود تا مردم با آرامش خاطر در زیر آن تجمع نمایند. ولاریوم را میتوان یک سایبان مهم در ابتدای پیدایش سایبان دانست که با ایجاد سایه ی گسترده نقش مهمی در اجتماعات داشت.

سایبان های زمان باستان از پارچه های کتان ساخته می شدند و با استفاده از ریسمان های قطور آهنی و چهارچوب های مستحکم توانایی ایجاد سایه های گسترده داشتند. بدین ترتیب میدان های وسیع را به خوبی پوشش می دادند.

دیگر قسمت های میدان که تحت پوشش سایبان قرار نمی گرفتند توسط دیوارهای مستحکم و بلند اطراف سایه افکنی می شدند. وظیفه ی ساخت و نگهداری سایبان ولاریوم بر عهده ی ملوانان بود و تمامی عملیات های مربو به این سایبان توسط این افراد ماهر انجام میشد.

سایبان‌ها در نیمه اول قرن نوزدهم متداول شده بودند. در آن زمان مردم این سایبان‌ها را از تیرهایی از الوار و چدن که در کنار پیاده‌روها قرار داشت می‌ساختند و با میله ای که در جلو آنها قرار داشت، سایبان ها را به هم متصل می‌کردند.

در سال‌های پس از جنگ داخلی، استفاده از سایبان، همه‌گیر شده بود. لوله کشی‌های آهنی که با چهارچوب‌های سایبان مطابقت داشت، در نتیجۀ تاسیس بنگاه‌های صنعتی در اواسط قرن نوزدهم، به طور وسیعی در دسترس قرار گرفت و ارزان شد و تبدیل به ماده ای متداول برای سایبان شد و به راحتی می‌توانستند آن را شکل دهند و به هم پیچ کنند تا شکل‌ها و اندازه‌های مختلفی از سایبان تولید کنند.

اولین بار از سایبان با نام "حصیرهای بافته" یاد می‌کردند.

سایبان که از پارچه‌های کتان با قابلیت ایجاد سایه، چهارچوب‌های الواری، بندگاه‌ها و ریسمان‌های آهنی ساخته شده بود به راحتی می‌توانست روی یک سوم میدان مسابقه و محل‌های استقرار سایه ایجاد کند.

مزایای سایبان

سایبان‌هایی که قابلیت جمع شدن دارند به مالکان اجازه می‌دهند که شرایط هوای اطراف را آن طور که خود می‌خواهند تنظیم کنند. سایبان ها در هنگام رگبارهای شدید یا تابش آفتاب شدید مستقیماً خودشان یا با استفاده از سیستم اتوماسیون خانگی باز می‌ شوند. همچنین هوای زیر سایبان می‌تواند تا ۲۰ درجه خنک تر باشد. از آنجا که سایبان باعث می‌شود که نور آفتاب به پنجره‌ها و درب‌های شیشه ای کشویی وارد نشود، سایبان ها می‌توانند دمای داخل را نیز خنک تر نگه دارند. سایبان ها باعث می‌شوند که رنگ قالی‌ها و لوازم خانگی در اثر قرار گرفتن در زیر نور آفتاب از بین نرود. سایبان همچنین حفاظی ایجاد می‌کند تا کودکان و حیوانات اهلی منزلی، در آنجا بازی کنند و از نور مستقیم خورشید در امان باشند.
برخی از سایبان‌های امروزی می‌تواند تبدیل به یک وسیلۀ چندمنظوره شود و استفاده از نورخان و سکوی نزدیک ساختمان را بهبود دهد. افزودن اتاق‌های شیشه ای، می‌تواند سایبان را به اتاقی بدون حشره در خارج از ساختمان تبدیل کند و شیشه‌های کناری سایبان می‌تواند از باد و مه تنک که در زیر سایبان وجود دارد جلوگیری کند.

افزودن اتاق‌های شیشه ای، می‌تواند سایبان را به اتاقی بدون حشره در خارج از ساختمان تبدیل کند.

برخی از سایبان‌های امروزی می‌تواند تبدیل به یک وسیلۀ چندمنظوره شود

نصب سایبان

مکان نصب سایبان در ساختمان ممکن است بالای پنجره، درب، یا بالای پیاده‌رو باشد. به منظور نصب سایبان نیاز به ابزار کار کاملی می باشد .ابزار جهت نصب سایبان عبارتند از:
• دستگاه جوش
• دستگاه برشکاری جهت برش قطعات به منظور نصب سایبان
• دریل تخریب گر به همراه انواع مته ها جهت نصب سایبان بر روی دیوار و …
• فنر سیم کشی
• کابل و سیم مناسب برای نصب سایبان به متراژ مورد نیاز
• متر و خط کش
• تراز
• دریل مناسب به همراه انواع مته ها جهت سوراخکاری آهن ، دیوار و چوب به منظور سوراخکاری جهت نصب سایبان
• پلیت یا همان ورق آهنی به ارتفاع 10 سانتیمتر و به طول مورد نیاز و میله گرد جهت شاخک زدن در نصب سایبان

در نصب سایبان، ساختار با خرپا، سازه‌های فضاکار یا با چهارچوب پیکربندی می‌شود. در نصب سایبان همچنین از زیرسازه‌های آلومینیومی و روکش آلومینیومی ساخته می‌شوند.

در نصب سایبان از زیرسازه‌های آلومینیومی و روکش آلومینیومی ساخته می‌شوند.

2 Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *